22

MAART, 2016

Overweldigend

Maarten van Hemel Al het mooie chroom wat me te gemoed scheen bij het binnenlopen, de ene nog weer meer dan de andere. De sfeer nodigde me uit om alles tot in detail te bewonderen, er heerste iets magisch over de auto’s. Bumper aan bumper stonden ze in grote getallen naast elkaar, waar ik me met moeite doorheen moest worstellen om vooral niet dat uitstekende spiegeltje mee te buigen.

Al snel viel mijn oog op een prefecte rally uitgevoerde Triumph TR4, kwijlend om de auto heen kwamen steeds meer details tot leven. Hier en daar wat kleine plekjes, een klinknagel die niet helemaal uitgelijnd was met de rest, of het chromen randje wat door de duizenden kilometers asfalt de nodige littekens opgelopen had.

maar toen werd ik wakker geschud..
Met veel enthousiasme werd ik onthaald en werd me gevraagd of ik zin had in een kop koffie. Nog half weggedroomd stamelde ik ‘ja’ uit, en kreeg ik even later een goed kopje koffie, wat extra lekker was onder het genot van al dit moois. Met veel interesse heen en weer hadden we het over de mooie verzameling auto’s om ons heen, de auto’s van hem en mij, maar ook over prachtige reizen die we hadden afgelegd met onze eigen klassiekers. De bewustwording van tijd was volledige verdwenen.

Een voorraad, zo groot..!

Ik kon mijn geluk niet op, tussen al de prachtige, voornamelijk Engelse auto’s, stonden misschien wel 10 klassieke Porsche’s verstopt in het hoekje, hun eigen plek. Volledig perfect stonden ze iets wat stoffig en scheef bij naast elkaar, wachtende op een liefhebber die zijn emoties niet langer meer onder controle kan houden.

Terwijl ik de auto’s op me in liet werken, zag ik op afstand een witte BMW 2002 tevoorschijn komen. Deze auto glom alleen niet zo mooi als de rest wel deed, ietsje scheef op zijn wielen, een restauratie object.. ook interessant.

Onder een klein straaltje zonlicht door dak heen, bij het dichterbij komen, kwamen er steeds meer auto tevoorschijn.. De hele zijwand van het gebouw had een 2e verdieping, vol met klassiekers die nog aangepakt moest worden! Er hing nog net geen ‘stilte’ bord, maar toch was de ongeschreven regel aanwezig. De uitgesproken en toch vrij drukke showroom aan de voorzijde veranderde hier langzaam in een oaze van rust, klassiekers die vastzaten in de huidige tijd, in afwachting wanneer ze gewekt zouden worden, om uit de tijdcapsule te ontsnappen. Op het eerste gezicht leek het een bodemloze put, maar naarmate je langer naar een wagen keek, zag je hem veranderen naar je eigen wensen, je hoorde hem aanslaan in je gedachtes, de ideale weg werd al gereden.. de prijs werd een bijzaak.

Al met al zullen het wel vijftig klassiekers zijn, die verstopt stonden, om ontdekt te worden door loslopen bezoekers. De andere zevenhonderd voorraad auto’s kun je zelf bekijken bij Hofman in Leek Classic & Sportcars.

Hofman Leek. Wat meer dan 35 jaar geleden begon als een bescheiden hobby is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders gespecialiseerd in inkoop, verkoop en onderhoud van klassieke auto’s in Europa. Gevestigd te Leek in het noorden van Nederland vindt u onze showroom waar wij keuze bieden uit meer dan 400 bijzondere auto’s van uiteenlopende merken en modellen.

Met behulp van het brede netwerk dat wij door de jaren hebben opgebouwd vinden wij wereldwijd de mooiste en beste klassiekers voor u en weten liefhebbers uit heel Europa ons al jaren te vinden. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om uw nieuwe aanwinst bij u thuis af te leveren.

Omdat een klassieke auto de juiste zorg nodig heeft kunnen wij in onze werkplaats alle reparaties en nodige ingrepen uitvoeren, onze monteurs zijn dan ook enthousiaste vakmensen met ruime ervaring in bijzondere auto’s. Voor Britse klassiekers van merken als MG, Triumph, Austin Healey, Morris en Mini leveren wij onderdelen en accessoires.
U bent van harte welkom in onze showroom om vrijblijvend een kijkje te nemen, dankzij onze grote voorraad is een bezoekje altijd de moeite waard!

Ben je geïnteresseerd in deze klassiekers? Hier vind je meer info:

Bezoek hun website of Facebookpagina.

Lees verder


 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Share This