28/29/30

AUGUSTUS, 2016

ClassicsNL

Drie dagen. Minstens drie dagen kunnen we beter zeggen, waren nodig om al het moois dat hier stond opgesteld op classicsnl te bewonderen. We wisten het in een middag te persen. Alsof het een catwalk in Parijs betrof: keurig in het gelid en op zijn mooist stonden ze hier te pronken. Auto’s? Klassiekers? Zeg maar gerust openbaar kunstbezit.

Mannen – ja toch vooral mannen – schuifelden met een haast eerbiedige blik langs … Af en toe maakten ze plaats voor onze fotograaf. Want wie hier niet aanwezig kon zijn moet hier via Parked in Holland op z’n minst deelgenoot van worden.

Oldtimerbeurs Leeuwarden

..misschien te veel verhalen om tot je te nemen. Elke klassieker had die geweldige historie, waar we helemaal door opgeslokt werden. Voor je het in de gaten had stond je midden op het pad, weg te dromen, hoe jij daar in die leren – perfect gevormde – kuipstoel zit, scheurend over de ideale weg.

De rode MG-A was echt een magneet, sexy. Hoe we er ook om heen draaide, elke hoek was geweldig, elke ronding klopte simpelweg gewoon. Het was amper te bevatten. Na een kwartier zijn we iets verder op gaan zitten, starend naar de rode gloed die al van verre te zien was. Fotografen leefden zich volledig uit, vijftig foto’s waren ze zo verder voordat er een voldaan gevoel ontstond van hun eigen werk. Drie keer om draaien, om vervolgens die afstandsfoto nog één laatste keer te maken.

De veelzijdigheid was groot. Gemoderniseerde klassiekers, tot onaangeroerde ‘barnfinds’.

Van gietijzer tot kunstof

Je kon werkelijk alles vinden. Een zeldzaam speldje van Ferrari, of net die rechter buitenspiegel die je Peugeot 504 compleet maakt.
Zeldzaamheden als een Lotus Carlton of een Ford Escort Mexico werden gefeild waar de menigte zelf op kon bieden.

Volgende keer moet je zeker met een goed gevulde portemonnee en boodschappenlijst hier naar toe komen! We konden merken dat er goed zaken werd gedaan en dat er vele klassiekers werden verkocht, op ieder zijn gespecialiseerde en authentieke stand.

Lees verder


 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Share This