Renault 5 Gordini 1:18, gemaakt door Ottomobile

De Renault 5 werd in 1972 gelanceerd met een reclamecampagne met de (in Nederland gebruikte) tekst “Bonjour, ik ben de Renault 5, ik word ook wel Supercar genoemd!”. Onder meer de vormgeving, beschermplaten van gewapend polyester en een vijfde deur maakte van de nieuwe Renault een wagen die zowel in de stad als op de autoweg gebruikt kon worden.

Gordini is een Franse sportwagenfabrikant. Het bedrijf is opgericht door Amédée Gordini die als bijnaam “Le Sorcier” (De Tovenaar) had. De zoon van Amédée, Aldo Gordini, werkte als monteur voor het bedrijf en was daarnaast coureur voor het Gordini team.

Gordini nam deel aan de Formule 1 van 1950 tot 1956.
Van 1962 tot 1969 werkte Gordini samen met Renault en werd onder de naam Renault-Gordini aan de 24 uur van Le Mans deelgenomen. Na deze periode ging Gordini met pensioen en verkocht hij zijn bedrijf aan Renault. Op 1 januari 1976 werd René Vuaillat directeur van Gordini.

Renault gebruikte de naam Gordini als aanduiding voor sportieve versies van onder meer de Renault Dauphine, Renault 5, Renault 8 en de Renault 12.

Prijs & details

Anderen bekeken ook:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.