Roadtrip dag VII: Verlaten superhelden

Na een lange uitputtende reis vanuit Maranello kwamen we aan in Genua, Italië. Nadat ik mijn Porsche 924 had geparkeerd liepen we richting de uitgang toen plotseling ons oog viel op twee klassiekers onder een dikke laag stof.  

Op één van de dashboards lag een kaartje met 2006 erop. Deze auto’s waren dus al (minimaal) 11 jaar niet in beweging geweest. En ondanks de dikke laag stof en lekke banden leken beide auto’s nog in goede staat te verkeren.

Het plan om naar een terrasje te gaan en een koud biertje te drinken veranderde al snel in een zoektocht naar de eigenaar van de auto’s. Want waarom zou je deze prachtige Porsche 911 Targa en Maserati Biturbo Spyder zoiets aan doen? Het kwam over als ze elf jaar geleden hier waren neergezet om te schuilen voor slecht weer. Maar heeft de eigenaar ze dan nooit meer opgehaald? Wie zou namelijk niet met alle liefde willen rijden over de prachtige Italiaanse wegen, waar ze thuishoren?

Maar ook wij beseften ons – net als waarschijnlijk vele andere liefhebbers – dat er niet zoveel was wat we konden doen. Heel even vleiden we met de gedachte om de politie te bellen om de eigenaar te achterhalen, maar ook dat leek ons niet haalbaar. De rest van de Roadtrip is er altijd een nasmaakje achtergebleven van het beeld van deze twee prachtige klassiekers.

Recente Autoverhalen

Share This