BMW 650i Cabriolet

Met de vele cabrio’s rond de ton waar je uit kunt kiezen ligt keuzestress voor de hand. Gelukkig maakt BMW met de 650i deze keuze eenvoudiger. Dit is waarom:

Al vijf jaar opereert BMW met de tweedeurs haast ongestoord in het premiumsegment. Met paar subtiele aanpassingen wilde BMW het model scherp houden in, en scherp is hij zeker. De akoestiek van de BMW TwinPower Turbo 8-cilinder benzinemotor vindt volop weerklank in zowel de binnen- als buitenkant van de auto. De 8-cilinder combineert twee turbo’s met valvetronic, dubbele VANOS en High Precision Injection met spoelinjectoren. De V8 biedt tot slot een maximum koppel van 650Nm en indrukwekkende krachtreserves in elke snelheid. Springt het licht op groen? Dan zit je in slechts 4.6 seconde op 100 km/h. Prima wegrijden dus!

Scherp de bochten door  Met de Integral Active Steering worden de achterwielen benut voor het bochtenwerk. Dit betekent meer wendbaarheid, lichtvoetigheid en rijcomfort. Zo sturen bij snelheden tot de 60 km/h de achterwielen tegengesteld aan de voorwielen. Bij snelheden vanaf de 60 km/u sturen de achterwielen juist in dezelfde richting als de voorwielen, wat zorgt voor een toename van de koersstabiliteit. Zeker bij de langere ritten merk je duidelijk dat het reiscomfort toeneemt doordat je veel soepeler door de bochten glijdt.

Instelbare programma’s  Met Dynamic Damper Control kan je als bestuurder de dempingskarakteristiek aanpassen aan de wisselende weg, beladings- en wegomstandigheden. In normale taal: aan de hand van vier programma’s kun je hinderlijke bewegingen van de auto door bijvoorbeeld een slecht wegdek reduceren. Hierbij heb je keus uit:

  • Standaard Comfort
  • Comfort +
  • Sport
  • Sport +

In Comfort+ worden de dempers zachter ingesteld. Zo worden hinderlijke bewegingen van de auto tot het minimum gereduceerd. De instelling Sport en Sport+ maken de dempers juist harder, waardoor je nog beter door de bochtige weggetjes kan scheuren. Alles wordt meegenomen, het respons op het gaspedaal, insturen en schakelmomenten kan je zo personaliseren aan de elke weg!

Cabrio  Een cabrio zonder stoffenkap is als AC zonder DC. En natuurlijk weet BMW dit maar al te goed. Zo zorgt de stoffenkap van de 650i voor een ultieme beleving van licht, lucht en lijnvoering. Deze voelt kwalitatief aan en is niet afgerafeld door een hardtop. Door alle details en de mooie stof die gebruikt is voelt dit aan als een waardige toevoeging aan de BMW. Inetrieurdesign: Exklusivleder Nappa uitgebreid Elfenweiss/Schwarz, met contrastnaden. Laktint: Tansinitblau metallic

Recente Autoverhalen

Share This