Aston Martin Cygnet

Hoe de mooiste stadsauto ooit tot stand kwam.
Niemand begreep eerst waarom Aston bezig was met de productie van een erg kleine concept-car. Zelf zeiden de Britten in december 2009 dat ze zagen dat veel Aston Martin-eigenaren een kleinere Mini of Smart als tweede auto hadden voor stadsritten. Om daarop in te spelen zou Aston Martin komen met deze kleine Cygnet. Deze was dus ook alleen leverbaar voor mensen die al een Aston Martin voor de deur hadden staan. Maar toen bekend werd dat met ingang van 2015 elk vennootschap een gemiddelde uitstoot van 130 gram per kilometer per auto moest hebben werd het duidelijker; de Cygnet was de redder voor Aston Martin, want met zijn uitstoot van slechts 116 gram per kilometer ging het gemiddelde drastisch naar beneden.

Rijervaring.
Het is makkelijk te zeggen dat de Cygnet van de Aston Martin familie het makkelijkst rijd, met een draaicirkel zo klein dat staartje keren een kwestie is van stuur omgooien en gas geven blijk het een echte stadsauto te zijn, maar laat je hierdoor niet misleiden, want als u genoodzaakt bent om een iets langere rit te rijden laat deze Aston u niet staan! Door dikker isolatie en het luxueuze interieur, zijn ook langere afstanden geen straf, en al helemaal niet voor de portemonnee!

Bijzonderheden.
In totaal zijn er van de Cygnet 593 exemplaren verkocht; 155 in Engeland, 40 in Azië en dus 388 links gestuurde in Europa, waarvan er 10 (uit cijfers van Autovisie in 2015) op Nederlands kenteken staan. Met productie nummers onder de 600 is de Cygnet zeldzamer dan de DB6, DB5 en zelfs de DB4! De Aston wordt al 8 jaar na productie gezien als een stuk geschiedenis van Aston en wordt dus ook door deskundigen gezien als een toekomstige klassieker, dankzij de uniekheid en zeldzaamheid.

De naam Cygnet is zeer zorgvuldig gekozen en betekent; jonge zwaan. Het is namelijk de kleinste zwaan van de Aston-familie, maar al wel zeer mooi.

Exterieur.
Het exterieur is chique en heeft een mooie uitstraling, tevens lijkt het mede dankzij de typische Aston Martin grille ook daadwerkelijk op een Aston. Gelukkig tijdens het configureren van deze Cygnet heeft de 1e eigenaar gekozen voor de mooiste velgen en een schitterende typische Aston kleurstelling. Onderhuids is het nodige verbeterd, waaronder een motor met bijna 100pk wat ruim voldoende is voor zijn formaat. De wagen is zelfs gespoten in maarlieftst 7 laklagen dik zoals het hoort bij een Aston Martin.

Interieur.
Het interieur van de Cygnet is misschien wel het meest indrukwekkende. Aston Martin gebruikt, noch zijn grootte, dezelfde materialen als in haar topmodellen, zoals de DB11. Als u in deze Cygnet stapt is het een oase van erg zacht, hand gestikt ‘Spicy Red’ leder. Zelfs het dak is bekleed met licht alcantara; alles, echt alles in deze Cygnet is bekleed in de meest hoogwaardige materialen. Het is echt waanzinnig, enkel de meest luxueuze automerken kunnen dit evenaren.
Het is moeilijk uit te leggen hoe het voelt als je voor het eerst het portier opent en dit meesterlijk interieur in je opneemt; alleen al om die reden moet u deze Cygnet in het echt ervaren in de showroom.

Heeft het je interesse opgewekt en wil je meer weten van deze uiterst zeldzame Aston Martin Cygnet? Neem dan contact met ons op met Garage Caspers in Eelde.

Recente Autoverhalen

Share This