Supercars & klassiekers

aan het Paterswoldsemeer

Op een dag als afgelopen zondag merk je dat autoliefhebbers een bevolkingsgroep op zich is. Je ziet de meest verschillende mensen voorbijkomen met allemaal één passie. En wanneer je dan met een camera in je hand rondloopt op een terrein aan het water vol met auto’s is je kaartje snel vol.

De omgeving rondom het Paterswoldsemeer Groningen is een prachtige verzameling van zowel natuur als de Groningse cultuur. Deze combinatie vormde 15 oktober het decor van de automeeting Groningen, waarbij autoliefhebbers uit de omgeving met hun meest indrukwekkende supercars en oldtimers kwamen.

Door de jaren heen hebben we onze gezichten al bij vele autoshows laten zien, maar ik me niet herinneren dat het weer zo goed gestemd was met een dag als deze. Waarschijnlijk zorgde deze combinatie met de locatie ervoor dat het zo ontzettend druk was.

Zo was de route naar de Meeting van een afstand al eenvoudig op te merken. Zelfs voor een non-petrolhead was duidelijk dat dit meer was dan slechts een mooie reisdag voor autoliefhebbers.

Als de naam het nog niet duidelijk maakte is de Supercar meeting Groningen een evenement waarin de meest snelle auto’s met open armen ontvangen worden. Desalniettemin viel er ook voor de oldtimer liefhebber nog meer dan genoeg over om een hele middag van te smullen. Iets wat deze autoshow zo veelzijdig maakt.

Hoewel de massa aan supercars en klassiekers een kunst op zich is, was de échte schoonheid pas te zien in de individuele auto’s.

Er stond te veel moois om op te noemen, wij vonden deze auto’s er echt uitspringen
Het evenement draaide om grote flitsende auto’s met veel pk’s, carbon en vleugels. Een GT3 RS viel naast een DB-11 weer bijna in het niets, totdat een M5 V10 de aandacht over moest nemen door zich keihard in de toeren te jagen om zo de aandacht weer op te eisen.

De Marcos 1800 GT uit 1965 trok zijn eigen aandacht met zijn eigenwijze vorm en uitstraling. Verwacht van deze klassieker geen toeters en bellen, of protserige herrie maar juist een fijne Britse houding. De omgeving werd al beter door een prachtige lijn-up aan Engelse auto’s, waaronder een 2e Marcos, een F-Type en deze prachtige Aston Martin DB6. De menigte rond deze auto’s genoten ook in stilte en gaven elkaar de ruimte om mooie foto’s te kunnen schieten, zonder elkaar aan de kant te drukken.

Conclusie 
Al met al bood de Supercar Meeting Groningen voor elke soort autoliefhebber wat. Zowel de jongere als de oudere bezoekers leken, aan hun gezichten te zien, volledig opgeslokt te worden door de jongensdromen die even realiteit leken te worden.

En om deze jongensdromen draait zo’n hele dag natuurlijk. Je komt er op de fiets heen, of als je het luxer hebt dan wij vandaag hadden, in je eigen auto. Vervolgens kijk je de hele dag de ogen uit je hoofd en droomt nog dagen na over de manier waarop jij in je droomauto rijdt. En dat is precies wat wij gedaan hebben, en momenteel doen.

Recente Autoverhalen

Share This