Waarom je ParkPorsche moet bezoeken

De rit van Groningen naar Boxtel was al één grote autoshow waardoor ik bijna meer achterstevoren in mijn Porsche zat dan normaal. Hoe meer ik in de buurt kwam van Boxtel des te meer Porsche’s ik voorbij zag rijden. Dit was al een mooi voorproefje van wat de dag mij zou gaan brengen.

Eenmaal aangekomen op het terrein kon mijn geluk niet meer op. Want met een terrein volledig gevuld met Porsche’s komt voor elke man de ultieme jongensdroom uit. Tussen alle Porsche’s stonden de eigenaren trots te vertellen over hun passie met een lach van oor tot oor.

Voor elk model een liefhebber
Terwijl de uren verstreken kon ik mijn enthousiasme wat meer bedwingen waardoor ik met wat meer aandacht en rust de modellen kon bekijken. Zo stond er een schitterend G-Model te pronken uit 1980. Met de kleur, bekleding en krasjes her en der was deze ‘Period Correcte’ 911 precies hoe hij moest zijn.

En hoewel deze 911 er voor mij uitsprong viel de rode 924 ernaast niet in zijn schaduw. Het is als eigenaar van een 924 natuurlijk logisch dat hij gelijk mijn aandacht trok. Maar het was duidelijk dat ik niet de enige was die het de moeite waard vond om ook even door te lopen.

Deze Turbolook 924 was als watergekoelde 4 cilinder voor een lange periode een goedkoop alternatief om op een dergelijke evenementen als ParkPorsche te komen. Maar wat mij betreft biedt de 924 wel degelijk meerwaarde voor de collectie. Zo vult hij met zijn eigentijdse ontwerp en Transaxle de kleurrijke collectie perfect aan.

1:18 in plaats van 1:1
Naast alle Porsches kan je bij ParkPorsche ook terecht voor standjes. Met uitgebreide verzamelingen van schaalmodellen, stuurwielen en boekjes kan je thuis nog lang nagenieten van een leuke dag.

En als je de Porsches’s allemaal uitgebreid had bewonderd die dag, voor de 3e keer, maar een 4e keer werd niet gewaardeerd door je gezelschap? Dan zet je voet in het museum zelf.

Een grote zaal, gevuld tot aan het plafond met een prachtige verzameling klassiekers, is wat je dag compleet maakte. De veelzijdigheid maakt dat iedereen hier zijn ogen kan uitkijken. Elke autoliefhebber kan zijn geluk niet op!

Recente Autoverhalen

Share This