Stichting Oldtimerclub Saasveld

In 1987 hebben enkele leden van de Koninklijke Muziekvereniging “St. Caecillia” het idee opgevat om een oldtimerdag te gaan houden, waarbij de winst gebruikt zou worden voor de aanschaf van muziekinstrumenten en nieuwe uniformen.

De vast datum zou het eerste weekend van september worden.Echter na twee jaar te hebben gedraaid (met slecht weer) is de balans opgemaakt en was er alleen maar verlies opgelopen. Om toch het evenement voor Saasveld te behouden hebben zij contact gezocht met de plaatselijke verenigingen om de oldtimerdag over te willen nemen. Hierbij hebben enkele leden van de schietvereniging en het bestuur van de muziekvereniging de handen ineen geslagen en zo werd het derde jaar de oldtimerdag in Saasveld gezamenlijk opgezet, met een nieuwe vaste datum en wel de vierde zondag in juni.

Een volgende stap, een club wordt een stichting
Hierbij hebben enkele leden van de schietvereniging en het bestuur van de muziekvereniging de handen ineen geslagen en zo werd het derde jaar de oldtimerdag in Saasveld gezamenlijk opgezet, met een nieuwe vaste datum en wel de vierde zondag in juni. Hiermee was de schietvereniging de nieuwe organisator van de Oldtimerdag te Saasveld. Alle leden van de schietvereniging werden dan ook verzocht om mee te helpen met het opzetten van de Oldtimerdag.

Niet iedereen van de schietvereniging had iets met oldtimers, zodat we deze mensen dan ook niet konden verplichten om mee te helpen. Daarom is dan ook besloten om van de Oldtimerdag te Saasveld een Stichting te maken. Sindsdien is het dan ook “Stichting Oldtimerclub Saasveld”geworden en mede hierdoor konden ook mensen van buiten de schietvereniging die wel betrokken zijn met oldtimers zich aansluiten om mee te helpen om dit prachtige evenement voor Saasveld te behouden, wat inmiddels is uitgegroeid tot een begrip in de Oldtimerwereld. Al snel kwamen er dan ook deelnemers uit Duitsland en België naar Saasveld om hun pronkstuk te showen, waardoor we het de “Internationale Oldtimerdag Saasveld” hebben gedoopt.

In 2004 is er voor een nieuw terrein gekozen.
Dit omdat de locatie bij de manege te klein werd is er uitgeweken naar de Loodijk net even buiten de plaats Saasveld waar we ca 7 ha in gebruik kunnen nemen.

Het is echter niet altijd een winstgevende dag geweest. Zo moesten we al eens vanwege de hevige regenval de Oldtimerdag al vroegtijdig beëindigen omdat er na het middaguur totaal geen bezoekers meer waren en kwamen en ook een groot aantal deelnemers doorweekt huiswaarts keerden. De stichting is er trots op dat we de intree nog steeds op slechts €5.- kunnen houden, waarbij het parkeren en kinderen jonger dan 12 jaar en onder begeleiding geheel gratis zijn.

Mocht we een goed jaar hebben gedraaid, dan wordt er iedere keer een bedrag overgemaakt naar een goed doel. De organisatie dankt dan ook alle sponsoren en vrijwilligers voor hun bijdrage aan dit unieke en gevarieerde evenement.

CONTACTGEGEVENS:

Stichting Oldtimerclub Saasveld
J. Fransen
De Bongerd 7
7597MP Saasveld
Tel: 074-3494535
E-mail: fransen.saasveld@gmail.com

Recente Autoverhalen

Porsche 911 Targa Rijkspolitie

Porsche 911 Targa Rijkspolitie € 70,- Inclusief verzendkosten Vandaag de dag rijdt de hermandad met Volvo’s in de rondte, maar nog niet zo gek lang geleden werden op de snelweg heuse Porsches ingezet. De eerste Porsche die door de politie werd gebruikt was de 356 die...